Регистрация

Трюфелов сос Сабайон

Трюфелов сос Сабайон
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3562

Сос за бургери с масло и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 жълтъка (на стайна температура)
  • 1 ч.л. бяло трюфелово олио
  • 4 ч.л. бяло вино (на стайна температура)
  • фина морска сол и фино смлян бял пипер
  • 20 г масло (размекнато, но не течно)

Начин на приготвяне:

1. Сложете жълтъците и бялото вино в купа (която пасва по размер на тенджерка с вода за варене на водна баня). Разбийте ги до побеляване.

2. Сложете купата върху тенджера с кипяща вода и продължете да разбивате за около 2-3 мин. докато цялата смес стане с еднакъв цвят.

3. Добавете маслото, на парченца от по 10 г, като разбивате непрекъснато. Разбивайте още около 5 мин. или докато сместа се сгъсти и стане с консистенцията на крем. Всичко трябва да се прави на слаб огън, за да не се сготвят жълтъците.

4. Свалете от огъня и добавете олиото, след това овкусете леко със сол и пипер.

*Ако ще поднасяте студено, след като свалите сместа от огъня, я сложете в купа с ледена вода и разбърквайте докато се охлади. Ако няма да поднасяте студено, разбийте на стайна температура и заделете до употреба. Може също да притоплите отново на водна баня преди използване, като отново внимавате огънят да е слаб.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта