Сос за паста с домати, гъби и месо
Лесно | Порции 6
| Видяна: 6487
Традиционна италианска плънка за паста.
Необходими продукти:
- 4 домата (за предпочитане пресни)
- целина
- лук
- шепа гъби
- зелена чушка
- патладжан
- праз лук
- краставица
- чесън
- зехтин
- 150 гр. пилешка кайма
- 200 гр. телешка кайма
- 150 гр. бекон (по желание)
- шепа спанак (по желание)
- консерва доматен сос
- подправки по избор (копър, пипер, босилек, риган, магданоз и др.)
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете тенджерка и добавете около 1 с.л. зехтин. Добавете чесъна и каймата. Запържете като разбърквате до покафеняване на месото.
2. Добавете нарязаните на кубчета зеленчуци и гответе до омекване.
3. Добавете подправките и доматения сос.
4. Гответе още няколко минути и поднесете с паста по избор.
Най-важните съставки
бекон, босилек, гъби, домат, зелени чушки, зехтин, консерва домати, копър, краставица, лук, магданоз, патладжан, пилешка кайма, праз лук, спанак, телешка кайма, целина, червен пипер, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ