Постна гъбена супа с картофи
Лесно | Порции 4
| Видяна: 2904
Картофена супа с гъби без месо.
Необходими продукти:
- 400 грама гъби
- 3 сухи гъбени бульончета
- 400 грама картофи
- 1,3 литра вода
- 2 с.л. растителна мазнина или масло по желание
- млян черен пипер на вкус
- 4 с.л. сметана, крутони, наситнен пресен магданоз или друга добавка по желание за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Измийте картофите, обелете ги и ги нарежете на кубчета.
2. Почистете гъбите и ги нарежете на полумесеци.
3. Кипнете водата, добавете в нея картофите и гъбите и оставете да ври до пълно разваряване на картофите.
4. Щом картофите омекнат, добавете бульончетата и черен пипер на вкус. Сипете растителна мазнина или масло.
5. Спрете огъня и оставете супата да се охлади.
6. По желание поднесете с наситнена зеленина, любимия вид хляб или крутони или пък с по 1 с.л. сметана.
Най-важните съставки
вода, гъбен бульон, гъби, картофи, крутони, магданоз, масло, олио, растителна мазнина, сметана, черен пипер
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ