Регистрация

Тофу с чили сос

Тофу с чили сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2947

Кайма с тофу и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет твърдо тофу
  • 1-2 с.л. олио
  • 250 г телешка/свинска кайма
  • 2-3 с.л. чили бобена паста
  • 1 с.л. ферментирал черен боб
  • 1-2 сушени чилита, измити и нарязани на две по дължина (по желание или на вкус)
  • щипка смлян съчуански пипер
  • 1 ч.ч. пилешки бульон или вода
  • светъл соев сос на вкус
  • захар, на вкус
  • амарантовото брашно (или царевично нишесте), смесено с вода, за сгъстяване
  • нарязан зелен лук, за украса

Начин на приготвяне:

1. Нарежете тофуто на кубчета и го оставете в купа с гореща, леко подсолена вода.

2. Сгорещете олио в уока и добавете каймата. Пържете като разбърквате до готовност.

3. Добавете чили бобената паста и след като се позапържи, сложете и ферментиралия боб и сушеното чили (ако ще използвате). Пържете като разбърквате докато усетите аромата (около 1/2 мин.).

4. Налейте половината вода/пилешки бульон. Добавете отцеденото тофу. Внимателно разбъркайте тофуто, за да не се натроши, но да се покрие хубаво със соса.

5. Овкусете със захар и соев сос; добавете останалата вода/бульон до желаната гъстота.

6. Намалете котлона до слаб и добавете разреденото брашно/нишесте (около 2 - 3 с.л. са достатъчни) като го наливате бавно в соса, докато се сгъсти.

7. Поръсете с нарязания зелен лук и съчуанския пипер, разбъркайте леко и поднесете горещо.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта