Регистрация

Пикантно тофу с кайма

Пикантно тофу с кайма
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1910

Тофу с месо, чесън и люта чушка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г сушени кубчета тофу
  • 3 чаши зеленчуков бульон
  • 120 г свинска кайма
  • 40 г корейска бобена паста
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • 1 люта чушка, изчистена от семената и нарязана
  • 1 ч. л. джинджифил, пресован
  • 2 с. л. соев сос
  • 1 с. л. картофено нишесте
  • 2 с. л. вода
  • 1 с. л. олио
  • 2 стръка зелен лук, нарязан

Начин на приготвяне:

1. Сварете 2 чаши зеленчуков бульон, добавете сушеното тофу и оставете да ври на слаб огън за 10 минути. Отцедете.

2. Загрейте олиото в уок, запържете джинджифила, чесъна и лютата чушка, добавете свинската кайма и пържете до готовност.

3. Добавете бобената паста, разбъркайте добре и добавете зеленчуковия бульон и соевия сос.

4. В отделен съд смесете водата с картофеното нишесте и добавете към каймата. Разбъркайте добре.

5. Добавете кубчетата тофу и оставете да ври на слаб огън за 5 минути.

6. Сервирайте ястието с жасминов ориз и наръсено със зелен лук.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта