Регистрация

Тофу със скариди и свинска кайма

Тофу със скариди и свинска кайма
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2649

Соево сирене с кайма и скариди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • буца твърдо тофу; може да използвате по-меко или тофу с яйца
  • 200 г свинска кайма
  • 200 г скариди
  • зелен лук (1 стрък),  нарязан наситно
  • скълцан чесън на вкус
  • щипка морска сол и бял пипер
  • бульон (или вода)
  • соджу (или вино за готвене), за маринатата
  • царевично нишесте

Начин на приготвяне:

1. Нарежете тофуто на малки кубчета колкото хапки и подсушете с кухненска хартия.

2. Изпържете в тиган, до златисто-кафяво от двете страни.

3. Изпържете скаридите на силен огън в дълбок тиган с малко мазнина със сол и пипер. Внимавайте да не изгорят. Трябва да са леко оранжеви отвън и сурови отвътре.

4. Изпържете каймата със сол и пипер и накрая добавете чесъна.

5. Добавете скаридите и ги задушете в бульона.

6. Сипете бавно вътре сместа с царевичното нишесте, за да се сгъсти.

7. Смесете с тофуто и украсете със зеления лук.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта