Тофу със скариди и свинска кайма
Соево сирене с кайма и скариди.
Необходими продукти:
- буца твърдо тофу; може да използвате по-меко или тофу с яйца
- 200 г свинска кайма
- 200 г скариди
- зелен лук (1 стрък), нарязан наситно
- скълцан чесън на вкус
- щипка морска сол и бял пипер
- бульон (или вода)
- соджу (или вино за готвене), за маринатата
- царевично нишесте
Начин на приготвяне:
1. Нарежете тофуто на малки кубчета колкото хапки и подсушете с кухненска хартия.
2. Изпържете в тиган, до златисто-кафяво от двете страни.
3. Изпържете скаридите на силен огън в дълбок тиган с малко мазнина със сол и пипер. Внимавайте да не изгорят. Трябва да са леко оранжеви отвън и сурови отвътре.
4. Изпържете каймата със сол и пипер и накрая добавете чесъна.
5. Добавете скаридите и ги задушете в бульона.
6. Сипете бавно вътре сместа с царевичното нишесте, за да се сгъсти.
7. Смесете с тофуто и украсете със зеления лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ