Регистрация

Торта от тиква хокайдо

Торта от тиква хокайдо
Трудно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 4927

Японско ястие без месо и риба - звучи странно, но е вкусно!

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 100 г пълнозърнесто брашно
  • 80 г бяло брашно
  • щипка сол
  • 60 г масло
  • 5-6 с.л. мътеница

За пълнежа:

  • 400 г почистени тиквички хокайдо, задушени на пара и обелени
  • 50 г почистен керевиз, задушен и нарязан на кубчета
  • 1/2 чаша сирене рикота
  • 1 нарязан на филийки домат
  • 1/2 чаша настъргано твърдо сирене
  • 2 разбити яйца
  • сол и пипер
  • нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа смесете двата вида брашно, добавете сол и малко по малко прибавяйте маслото, пак разбъркайте, прибавете мътеницата, омесете тестото докато стане гладко и еднородно.

2. Оставете в хладилник за около 30 мин.

3. Разточете тестото и го сложете в кръгла тава за тарталети; оставете в хладилника за около 30 мин.

4. Междувременно смесете керевиза, тиквичките хокайдо, добавете яйцата, рикотата, магданоза и половината настъргано сирене. Смесете в блендер докато не стане гладко и овкусете със сол и пипер.

5. Изпечете тестото за около 10 мин. в предварително загрята на 180º С фурна.

6. Извадете от фурната.

7. Изсипете пълнежа върху тестото и покрийте с резенчетата домат и поръсете с останалото настъргано сирене.

8. Печете около 30 мин. или до златист цвят.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта