Торта от тиква хокайдо
Японско ястие без месо и риба - звучи странно, но е вкусно!
Необходими продукти:
За тестото:
- 100 г пълнозърнесто брашно
- 80 г бяло брашно
- щипка сол
- 60 г масло
- 5-6 с.л. мътеница
За пълнежа:
- 400 г почистени тиквички хокайдо, задушени на пара и обелени
- 50 г почистен керевиз, задушен и нарязан на кубчета
- 1/2 чаша сирене рикота
- 1 нарязан на филийки домат
- 1/2 чаша настъргано твърдо сирене
- 2 разбити яйца
- сол и пипер
- нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа смесете двата вида брашно, добавете сол и малко по малко прибавяйте маслото, пак разбъркайте, прибавете мътеницата, омесете тестото докато стане гладко и еднородно.
2. Оставете в хладилник за около 30 мин.
3. Разточете тестото и го сложете в кръгла тава за тарталети; оставете в хладилника за около 30 мин.
4. Междувременно смесете керевиза, тиквичките хокайдо, добавете яйцата, рикотата, магданоза и половината настъргано сирене. Смесете в блендер докато не стане гладко и овкусете със сол и пипер.
5. Изпечете тестото за около 10 мин. в предварително загрята на 180º С фурна.
6. Извадете от фурната.
7. Изсипете пълнежа върху тестото и покрийте с резенчетата домат и поръсете с останалото настъргано сирене.
8. Печете около 30 мин. или до златист цвят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ