Торта с ревен
Домашна торта със сметана
Необходими продукти:
За тестото:
- 125 грама пшенично брашно
- 60 грама масло
- 50 грама пудра захар
- 1 жълтък
- щипка сол
За плънката:
- 2-3 чаши нарязан ревен
- 1/2 чаша захар на кристали
- 2 разбити яйца
- 1/2 купичка разпита на пяна сметана
Начин на приготвяне:
1. Бъркайте маслото със захарта около 5 минути. Добавете жълтъка, бъркайте още около 3 минути, добавете солта и брашното. Омесете консистенцията добре, така е да се получи гладка хомогенна смес без буци.
2. Оставете в хладилник за около 30 минути.
3. Извадете от хладилника, сложете го в тава за печене, прободете повърхността на няколко места.
4. Смесете яйцата, захарта и сметаната.
5. Наръсете парченцата ревен върху тестото и отгоре изсипете сметановата смес.
6. Печете около 30 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ