Гъбен ордьовър на пластове
Безмесна руска салата с гъби и картофи.
Необходими продукти:
- 400 г гъби (печурки или микс)
- 3 с.л. олио
- 2-3 скилидки чесън
- 40 г масло
- 4 яйца
- 4 средни картофа
- 8 кисели краставички
- 1 глава червен лук
- 200 мл майонеза
- сол на вкус
- копър или друга зеленина за украса по желание
Начин на приготвяне:
1. Картофите и яйцата сварете до готовност.
2. лука наситнете. Киселите краставички нарежете на дребни кубчета. Готовите картофи обелете, рендосайте на едро ренде и посолете.
3. Гъбите нарежете на хапки. Сгорещете олиото в тиган. Изсипете гъбите и гответе докато пуснат водата си и след това тя се изпари. Добавете маслото и гответе още 2 минути. Махнете от огъня, посолете, добавете намачкания или минат през преса чесън и разбъркайте добре.
4. В купа рендосайте 2 от яйцата. Посолете. Отгоре намажете с майонеза. Добавете половината червен лук, пак майонеза, после половината гъби, след това всички картофи, следва майонеза, отгоре - всички кисели краставички, майонеза, останалие 2 яйца, майонеза, червен лук, гъби и за финал - майонеза. Украсете с пресни подправки.
5. Ако искате да постигнете украсата от снимката, застелете със стреч фолио тава за кексове с дупка. Стречът трябва да полепне идеално по стените и да излиза извън формичката. След това редете пластовете в обратен ред. Приберете в хладилник за няколко часа. Преди подасяне обърнете формичката в чиния и с помощта на фолиото изтеглете предястието. Чак след това украсете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ