Регистрация

Торта Клоун с праскови и бял шоколад

Торта Клоун с праскови и бял шоколад
Трудно   |   Порции 10   |   Видяна: 2230

Детска торта за рожден ден с плодове, желе и оригинална украса.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 2 ч.ч. захар
  • 2 яйца
  • 6 с.л. какао
  • 1,5 ч.л. сода
  • 1,5 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.ч. мляко
  • 0,5 ч.ч. растителна мазнина
  • 1 ч.ч. вода

За плънката:

  • 1 пакетирано плодово желе
  • 100 грама захар
  • 2 бурканчета сладко от праскови или 2 консерви праскови с общо количество 500 мл

За украсата:

  • 150 грама бял шоколад
  • 1 ч.ч. шарени сладкарски пръчици
  • 100 грама мармалад
  • сладкарска боя (жълто, червено, зелено и оранжево)
  • 3 с.л. заквасена сметана

Начин на приготвяне

1. Смесете сухите съставки за блата - захар, брашно, бакпулвер, сода и какао.

2. Разбийте яйцата хубаво с миксер за 3-4 минути.

3. Добавете към яйцата млякото и растителната мазнина и смесете.

4. Добавете течните към сухите съставки и с шпатула ги размешайте хубаво. След това сипете горещата вода и смесете отново.

5. Изсипете тестото в намазнена и набрашнена тавичка и печете за 45 минути в средата на предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилатор.

6. Разрежете блата на две еднакви кори през средата по дължина. Вече имате два по-тънки блата.

7. Направете желето като кипнете опаковката според указанията и добавите в нея 100 грама захар. Разделете плодовете от сиропа и добавете сиропа в желето, а плодовете нарежете върху първата кора на блата. Поставете блата в тавата, в която е печен, за да може да не се разтече желето от него. Полейте с желето, захлупете с втората кора и приберете в хладилника да се стегне.

8. Направете шапката на клоуна като оформите конус от картон и го увиете с хартия за печене така, че да е добре изпъната върху него. Поставете така направената фигурка върху поднос.

9. Разтопете 100 грама от белия шоколад в микровълнова фурна или на водна баня. След това го излейте върху конуса така, че да го покрие плътно. Поръсете с шарените пръчици и приберете в хладилника да се стегне.

10. Разтопете останалите 50 грама бял шоколад заедно с 3 с.л. заквасена сметана на водна баня и изсипете върху втория блат на тортата. Загладете с лъжица или шпатула.

11. Извадете внимателно картонения конус с хартиеното фолио от шоколадовата фигурка щом прецените, че се е стегнала добре. Поставете шапката на клоуна върху тортата.

12. Разделете плодовото сладко на четири еднакви порции от по 25 мл и боядисайте с боята за храна. След това довършете украсата като оформите очи, нос, уста и коса за клоуна.

 

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта