Торта Павлова с плодове и сметана
Лесно | Порции 8
| Видяна: 5996
Сметанова торта с горски плодове.
Необходими продукти:
- 6 големи белтъка
- 1 и 1/2 ч.ч. ситна захар
- 3 ч.л. царевично брашно
- 1 ч.л. бял оцет
- 500 мл бита сметана
- 1 купичка горски плодове по избор
- 2 големи плода маракуя
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 160ºС.
2. Разбийте белтъците с миксер на сняг.
3. Добавете захарта, лъжица по лъжица, като разбивате на висока степен, докато захарта се разтопи.
4. Обединете внимателно с белтъците, царевичното брашно и оцета.
5. Пресипете сместа в постлана с фолио тавичка или съд за печене.
6. Печете 30 - 40 мин. до златисто.
7. Изключете фурната и оставете да се охлади в нея.
8. Сложете в хладилника.
9. Покрийте с бита сметана, маракуя и горски плодове по избор.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ