Торта Вини с маслена глазура
Вкусна торта със стафиди за всякакъв повод.
Необходими продукти:
- 110 г пресято самонабухващо брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 110 г масло
- 110 г захар
- 2 яйца
- 3 капки есенция от ванилия
За глазурата:
- 30-60 г масло
- пудра захар
- стафиди
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 170°C.
2. Пресейте брашното и бакпулвера в голяма купа.
3. Прибавете останалите необходими продукти (освен стафидите и пудрата захар), след това ги разбийте хубаво. Ако е прекалено гъста сместа, прибавете малко вода и разбийте отново.
4. Сложете сместа в леко намаслена 17-см форма за торта и сложете да се изпече във фурната за около 30 мин.
5. Докато се пече блатът, пригответе маслен крем като разбиете 30-60 г масло с пудра захар (на вкус) в купа.
6. След 30 мин. във фурната, веднага извадете блата от формичката. Преди да намажете с глазурата обаче изчакайте да се охлади, за да не попие в кейка. Ако искате да стане по-бързо, сложете във фризера за 10 мин.
7. Намажете масления крем на равномерен слой върху тортата. След това по желание поръсете с малко пудра захар със сито или цедка.
8. Накрая подредете стафидите отгоре по предпочитан начин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ