Топчици от лотус
Вкусни екзотични панирани хапки с лотус.
Необходими продукти:
За тестото:
- 280 г оризово брашно
- 1 1/2 ч.л. бакпулвер
- 50 г захар
- 50 г свинска мас или олио
- 1 яйце, разбито
- 3 с.л. вода
- 30 гр печен сусам
За пълнежа:
- готова паста от бял лотус или сварен и намачкан лотус
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното и бакпулвера върху чиста повърхност и след това направете кладенче по средата. Прибавете захарта, свинската мас и разбитото яйце и бъркайте докато се разтворят. Бавно месете брашното, като постепенно добавяте вода. След това замесете тестото.
2. Поръсете работната повърхност с малко брашно. Омесете тестото в цилиндрична форма и разделете на 24 равни порции. Оформете всяка във формата на гнездо и сложете около 1 ч.л. от пастата по средата. След това свийте ръбовете един към друг, така че да се образува топка. Поръсете печените сусамови семена в тава. Загрейте уок с 3-4 ч.ч. зеленчуково олио. Пържете топчиците на маслена баня до златисто-кафяво, след това отцедете.
3. Оваляйте в семената сусам и поднесете веднага. Ако остане тесто, съхранявайте във фолио в хладилника или фризера.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ