Пиле с корен от лотус, тиквички и гъби
Пилешки гърди със зеленчуци и подправки.
Необходими продукти:
- корен от лотус, обелен и нарязан на филийки (можете да намерите корена в специализирани магазини за плод и зеленчук или в магазини за китайски подправки)
- 3 бр. пилешки гърди, нарязани на филийки
- тиквички, нарязани на филийки
- гъби, нарязани на филийки
- 4 скилидки чесън, ситно нарязан на филийки
- див лук, нарязан
- 3 стръка зелен лук, нарязан на филийки
- соев сос
- захар
- зехтин
- вода
- сол
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олио и сотирайте половината чесън и всички гъби със сол на вкус. Когато гъбите омекнат, ги извадете от тигана и ги сложете в гевгир, за да се отцеди излишната течност.
2. В същия съд, добавете останалия чесън и тиквичките. Когато тиквичките покафенеят, ги извадете и ги сложете при гъбите в гевгира.
3. Пак в същия тиган, налейте още олио и сотирайте пилешкото, дивия лук и половината нарязан на филийки зелен лук. Добавете соев сос и захар на вкус.
4. Преди пилешкото да се сготви напълно, добавете корена лотус с 1/4 ч.ч. вода. Покрийте и оставете да къкри 3 мин.
5. Свалете от огъня. Прибавете запържените тиквички, гъбите и останалия зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ