Салата от ядлива хризантема и корен от лотос
Средно | Порции 2
| Видяна: 3603
Здравословна салата с риба и бланширан корен от лотос.
Необходими продукти:
- ядлива хризантема (нарича се още салатна хризантема и листата й се продават в по-специализирани магазини за подправки или в замразено състояние в по-широката хранителна верига)
- корен от лотос (можете да намерите корена в специализирани магазини за плод и зеленчук или в магазини за китайски подправки)
- пушена сьомга
- резенчета лимон
За дресинга:
- лек соев сос
- зехтин екстра върджин
- оцет
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете корена на тънки парченца.
2. Накиснете в студена вода с оцет за около 5 минути.
3. След това бланширайте парченцата за минута във вряща вода.
4. Забъркайте соев сос, зехтин, оцет, сол и пипер за дресинга.
5. Към него прибавете парченцата лотос.
6. Почистете хризантемата и наредете листата на широка чиния.
7. Отгоре изсипете парченцата лотос.
8. Аранжирайте парченца риба около салатата.
9. Изцедете малко лимон.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ