Десерт с бяла китайска гъба, семена лотус и ядки гинко
Средно | Порции 6
| Видяна: 2749
Здравословна вегетарианска сладка супа от Далечния Изток.
Необходими продукти:
- 1 китайска бяла гъба, колкото дланта, накисната за цяла нощ във вода
- 2 шепи семена лотус, накиснати за цяла нощ във вода
- 2 шепи ядки гинко, без сърцевината (ако използвате сушени, също ги накиснете от предишната вечер)
- 10-15 парчета сушен лонган
- 10 червени фурми, без костилките
- захар, на вкус
- 2 л вода
Начин на приготвяне:
1. Накъсайте гъбата на малки парченца и я добавете при останалите необходими продукти, без захарта, в тенджерка с вода.
2. Оставете да заври.
3. Намалете котлона и оставете да къкри за около 2 ч. или до омекване на продуките.
4. Добавете захар на вкус.
5. Поднесете горещо, охладено или студено.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2.30 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ