Тесто за палачинки с мляко и жива мая
Палачинкова смес за катми, които стават на порички.
Необходими продукти:
- 3 ч.ч. мляко с масленост около 3,6%
- 40 грама жива мая
- 1 с.л. захар
- 1 ч.ч. брашно
- 2 яйца
- 3 с.л. масло
- щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Загрейте млякото до температура от около 40 градуса, разбийте в него захарта и разтворете маята. Оставете настрани да шупне. След това прибавете маслото, яйцата, солта и брашното и разбъркайте хубаво. Оставете сместа да втасва за около половин час.
2. В нагорещен тиган, на дъното на който можете да разтопите съвсем малко масло, сипете част от сместа, разстелете с помощта на въртеливи движения от дръжката и печете двустранно всяка палачинка до желаната готовност.
* Палачинките с мая стават малко по-дебели от традиционните си събратя и имат страхотна пореста коричка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ