Палачинки с бяло брашно
Лесно | Порции 2-3
| Видяна: 3929
Традиционни палачинки с белтъци.
Необходими продукти:
- 4 белтъка
- 100 мл мляко
- 50 г обикновено брашно
- 1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Сложете всички необходими продукти в блендера и смесете до хомогенност.
2. Загрейте незалепващ тиган. Когато се сгорещи, намажете с масло, като използвате салфетка.
3. Разпределете 3 с.л. от течното тесто и печете около 1 минута или докато краищата на крепа започнат да се отделят от тигана.
4. Обърнете от другата страна и печете още 1 минута. Повторете процедурата с останалото тесто.
5. Намаслявайте всеки път, преди да сложите новa палачинка.
Източник: www.opensourcefood.com
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ