Регистрация

Телешко с фиде, лук и моркови

Телешко с фиде, лук и моркови
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 914

Основно с телешко месо и фиде с добавка на зеленчуци и подправки. Замества рецептите за спагети с телешки хапки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. олио
  • 2 глави лук
  • 500 г телешко месо
  • 300 мл вода
  • 4 скилидки чесън
  • 6 зърна бахар
  • 2 дафинови листа
  • 1 ч.л. кимион
  • 50 г масло
  • 300 г моркови
  • 350 г фиде + 2 с.л. олио
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 300 мл вряла вода или бульон
  • сол и пипер
  • пресен лук или магданоз за подансяне

Начин на приготвяне:

1. Нарежете телешкото месо на хапки, лука - на кубчета.

2. В голяма тиган тип уок, който си има капак, сгорещете 3 с.л. олио на умерен огън, изсипете лука и гответе и бъркайте 5 минути. Добавете месцата и гответе още толкова време като размешвате периодично.

3. Залейте с вода, изчакайте да кипне, добавете бахара и дафиновите листа и похлупете с капак. Намалете огъня на слаб и оставете да къкри 1 час.

4. Прибавете кимиона, маслото, нарязаните на тънки лентички моркови, наситнения чесън, овкусете със сол и пипер и сложете отново капака.

5. На съседния котлон в тиган сгорещете на умерен към слаб огън 2 с.л. олио и добавете фидето. Бъркайте и гответе 5 минути. През това време си подгрейте вода или бульон до кипване.

6. Фидето изсипете върху месото с лук и моркови без да разбърквате. Идеята е да попива изпаренията от долната част на тигана и по този начин да се развари. Залейте с водата или бульона и оставете да се готви под капак на много слаб огън 10 минути.

7. Поръсете фидето със сол и пипер отново без да мешате. Сложете пак капака и оставете за още 10 минути.

8. През това време си подгответе блюда за сервиране и си наситнете листа магданоз или пресен лук за поръска. Прехвърлете готовото ястие в индивидуални порции, поръсете със зеленина и поднесете докато е топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта