Телешко рагу с тиквички и доматен сос
Задушено телешко в доматен сос.
Необходими продукти:
- 500 г телешко месо
- 3 глави лук
- 2-3 моркова
- 3 тиквички
- 2-3 патладжана
- 3 с.л. олио или зехтин за пържене
- 500 мл млени домати от консерва
- сол и пипер на вкус
- 1 ч.л. захар
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Телешкото почистете от жилките и нарежете на хапки.
2. Лука нарежете на полумесеци, моркова на едро, тиквичките на големи парчета, а патладжана на хапки. Тях осолете, оставете настрана и изчакайте да си пуснат горчивината.
3. През това време сгорещете олиото в тиган, запържете лука до прозрачност и добавете месото. Гответе докато се запечата. Добавете морковите и захлупете с капак. При нужда налейте малко вода и намалете огъня.
4. Измийте патладжаните от солта под течаша хладка вода. След 20-тина минути ги добавете заедно с тквичките. Залейте с доматения сос и оставете да се готви още 10-тина минути. После махнете капака, за да се редуцира соса. Добавете захарта и разбъркайте.
5. Овкусете със сол и пипер, а след като прецените, че мръвките са готови, махете от котлона и подправете с наситнен пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ