Регистрация

Телешко рагу с тиквички и доматен сос

Телешко рагу с тиквички и доматен сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1252

Задушено телешко в доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешко месо
  • 3 глави лук
  • 2-3 моркова
  • 3 тиквички
  • 2-3 патладжана
  • 3 с.л. олио или зехтин за пържене
  • 500 мл млени домати от консерва
  • сол и пипер на вкус
  • 1 ч.л. захар
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Телешкото почистете от жилките и нарежете на хапки.

2. Лука нарежете на полумесеци, моркова на едро, тиквичките на големи парчета, а патладжана на хапки. Тях осолете, оставете настрана и изчакайте да си пуснат горчивината.

3. През това време сгорещете олиото в тиган, запържете лука до прозрачност и добавете месото. Гответе докато се запечата. Добавете морковите и захлупете с капак. При нужда налейте малко вода и намалете огъня.

4. Измийте патладжаните от солта под течаша хладка вода. След 20-тина минути ги добавете заедно с тквичките. Залейте с доматения сос и оставете да се готви още 10-тина минути. После махнете капака, за да се редуцира соса. Добавете захарта и разбъркайте.

5. Овкусете със сол и пипер, а след като прецените, че мръвките са готови, махете от котлона и подправете с наситнен пресен магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта