Телешко задушено по филипински
Телешки ребра с ананасов аромат.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. и 2 с.л. неподсладен сок от ананас
- 1 кг телешки ребра
- 2 малки глави лук, нарязани
- 2 пакетчета по 8 г суха универсална подправка
- 2 с.л. олио
- 2 с.л. счукан чесън
- 1/4 ч.ч. нарязан на кубчета лук
- 1 с.л. сладко-кисела туршия (по избор)
- 1 250 мл доматен сок
- 180 г консерва пастет от дроб
- 1/4 ч.ч. настърган чедар
- сол и пипер на вкус
- 2 средни картофа, нарязани на кубчета и изпържени
- 1 среден морков, нарязан на кубчета и изпържен
Начин на приготвяне:
1. Смесете телешкото, сока от ананас, лука и подправката в тиган. Запържете бързо и намалете огъня. Продължете да задушавате телешкото до омекване - около 2 часа. Отделете настрана.
2. Загрейте олио в друг тиган и сотирайте чесъна и лука до омекване. Прибавете телешкото и бульона и оставете да заври.
3. Сложете туршията, доматения сос, пастетеа и сиренето. Продължете да задушавате сокато сосът се сгъсти леко. Овкусете със сол и пипер на вкус.
4. Добавете пържените картофи и моркова и гответе още 5 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ