Регистрация

Задушено телешко с бира и лук

Задушено телешко с бира и лук
Лесно   |   Порции 9-10   |   Видяна: 1317

Празнично телешко в бирен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг лук
  • 2,5 кг телешко месо без кост
  • 5 с.л. олио
  • 3 дафинови листа
  • 350 мл бира
  • 2 с.л. червен винен оцет
  • 2,5 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • китка магданоз за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Телешкото обтрийте хубаво със сол и пипер. Сгорещете половината олио в голяма тенджера или тава с капак и запечатайте месото от всички страни на висок градус докато хване златиста коричка. Извадете да почива.

2. Долейте мазнината в тенджерата, нарежете лука на тънки полумесеци и запържете на умерен огън.

3. Налйете бирата, добавете дафиновите листа и оцета и гответе до кипване.

4. Върнете месото в ястието. Захлупете с капак и преместете във фурната на 175 градуса. Оставете да се готви добре затворено 3:30 часа.

5. След изваждане оставете да почине 20-тина минути в соса си. После нарежете на хапки и поръсете с насинен магданоз. Залейте със соса от готвенето и поднесете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта