Задушено телешко с бира и лук
Празнично телешко в бирен сос.
Необходими продукти:
- 1,5 кг лук
- 2,5 кг телешко месо без кост
- 5 с.л. олио
- 3 дафинови листа
- 350 мл бира
- 2 с.л. червен винен оцет
- 2,5 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- китка магданоз за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Телешкото обтрийте хубаво със сол и пипер. Сгорещете половината олио в голяма тенджера или тава с капак и запечатайте месото от всички страни на висок градус докато хване златиста коричка. Извадете да почива.
2. Долейте мазнината в тенджерата, нарежете лука на тънки полумесеци и запържете на умерен огън.
3. Налйете бирата, добавете дафиновите листа и оцета и гответе до кипване.
4. Върнете месото в ястието. Захлупете с капак и преместете във фурната на 175 градуса. Оставете да се готви добре затворено 3:30 часа.
5. След изваждане оставете да почине 20-тина минути в соса си. После нарежете на хапки и поръсете с насинен магданоз. Залейте със соса от готвенето и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ