Телешка манджичка с гъби и спанак
Телешко с коричка от моцарела, което те връща в детството.
Бон Апети
Излъчен на 25.03.2016
Ето как се прави нетрадиционна мусака с телешко. Тук вместо картофи към мляното телешко месо добавяме спанак, а вкусния сос, в който къкри мръвката е от крем сирене и ухае на печурки и манатарки. Обогатена с лучена запръжка и аромати на кимион и индийско орехче така направената своеобразна мусака влиза във фурната, а малко преди да се поднесе, се допича не със заливка от яйце, кисело мляко и червен пипер, ами просто с резени моцарела, които придават хем изисканост на гозбата, хем допълнителна леснота на направата. Идеята е страхотна - нещо различно, питателно и домашно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ