Телешка супа с домати и крутони
Доматена супа с телешко и чесън.
Необходими продукти:
- 700 грама домати (около 5 броя)
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. растителна мазнина
- 400 грама телешко варено
- 1 литър телешки бульон от варенето на месото (или разтворени сухи кубчета във вода)
За крутоните:
- 4 филии хляб
- 40 грама масло
- 1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
1. Обелете доматите. Ако ципата е упорита, шокирайте ги първо в кипяща вода за 10 секунди, след това ги сложете под течаща студена. Така ще се обелят по-лесно. След това ги нарежете на кубчета.
2. Наситнете или пресирайте чесъна и го сложете да се запържи заедно с 2 с.л. растителна мазнина на дъното на тенджера. Щом започне да покафенява, изсипете при него и доматите.
3. Долейте в тенджерата телешкия бульон, изсипете месото, нарязано на тънки мръвки и оставете да покъкри 10 мин. след завиране, за да разварят хубаво доматените кубчета. Когато махнете от котлона, опитайте и добавете подправки на вкус или пресни зеленини по избор.
4. Пригответе крутоните като предварително си нарежете хляба на кубчета. След това разтопете маслото в тиган, запържете вътре намачканата скилидка чесън и изсипете хляба. Разбърквайте докато крутоните попият цялото масло и покафенеят от всички страни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ