Телешки хапки със соев сос и броколи
Телешко с броколи по азиатски.
Необходими продукти:
- 900-1000 г телешко месо
- 250 мл телешки бульон
- 125 мл соев сос
- 4 скилидки чесън
- 2 с.л. олио (сусамово е най-добре)
- 1,5 с.л. кафява захар
- 1 глава броколи
Начин на приготвяне:
1. Нарежете телешкото на продълговати парчета с големината на хапка.
2. В гювеч или тенджера с добър капак сипете бульона, соевия сос и олиото.
3. Добавете намачкания на паста чесън и захарта и бъркайте докато захарта се разтвори.
4. Сложете месото вътре, разбъркайте добре, захлупете с капака и пуснете на слаб котлон (около 150 градуса) за 4 часа.
5. Броколите почистете и накъсайте на съцветия. Измийте хубаво.
6. След като са минали 4 часа пуснете броколите в тенджерата, затворете капака отново и гответе на същата температура за още 30 минути.
7. Поднесет топло със соса от готенето и бял ориз за гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ