Панирано телешко в соев сос
Бързо основно с месо - панирани телешки хапки в сладко-солен сос.
Необходими продукти:
- 4 скилидки чесън
- 10 г от корен джинджифил
- 4 стръка пресен лук
- 450-500 г телешко филе
- 35 г царевично брашно
- 80 мл олио
- 80 мл соев сос
- 50 г кафява захар
- 80 мл вода
- 1 с.л. царевично брашно + 1 с.л. вода
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на много ситно, почти до състояние на смляно чесъна и джинджифила. Пресния лук нарежете косо на тръбички с дължина около 3 см. Телешкото месо нарежете на тънки дълги лентички.
2. Разпределете лентичките телешко на плот и поръсете с царевичното брашно. Оваляйте хубаво.
3. Сгорещете олиото на силен огън в тиган. Пържете на два или три пъти телешкото до хващане на апетитна тъмна коричка. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.
4. Оберете с шпатула останалото в тигана царевично брашно. Не е нужно да бъдете стриктни в обирането му, но все пак махнете големите парчета, за да не загори. Намалете огъня на умерен.
5. Добавете в тигана чесъна и джинджифила и гответе 2 минути като разбърквате. Би трябвало да е останало от мазнинката на пърженето на месото.
6. Изсипете в тигана соевия сос и кафявата захар. Бъркайте докато кипне.
7. Залейте с водата и изчакайте да заври отново. Разбъркайте 1 с.л. царевично брашно с 1 с.л. вода и изсипете. Нека къкри 3 минути.
8. Върнете месото в соса и бъркайте 2 минути на огъня. След това добавете нарязания косо лук и бъркайте още минута. После е готово за сервиране.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ