Телешки хапки с червен боб и горчица
Телешко с Уорчестър и бобено пюре.
Необходими продукти:
- 700 г телешко месо
- 1 консерва червен боб в собствен сос
- сол и пипер на вкус
- 1 с.л. олио
- 20 г масло
- 1 глава червен лук
- 2-3 с.л. сос Уорчестър
- 1 ч.л. горчица
- 2-3 с.л. червено вино
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Телешкото месо нарежете на хапки. Овкусете със сол и пипер. Сгорещете олиото в тиган, добавете маслото и щом се разтопи, запържете вътре месото за 8 минути. Извадете в алуминиево фолио мръвките и ги завийте.
2. Лука наситнете. Отделете си половината от зърната боб, а останалата част изсипете в блендера заедно с водата от консервата и пюрирайте.
3. В тигана от пърженето на месото запържете лука. След това залейте с виното и щом започне да извира, добавете бобеното пюре, соса Уорчестър и горчицата. Кипнете.
4. Върнете мръвките в ястието и добавете заделените цели зърна боб. Гответе докато месото се сготви. Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ