Лесни телешки гърди
Задушени телешки гърди с картофи.
Необходими продукти:
- 1 - 1,300 кг телешки гърди
- бяла ряпа на вкус
- 4 големи картофа
- няколко парчета джинджифил
- зелен лук (само бялата част), нарязан наедро
- 1 консерва пилешки бульон
- соев сос на вкус
- сос от стриди на вкус
- сол на вкус
- 4 с.л. паста Chu Hou (ако не намерите, може да заместите със сос хойсин, който е много подобен, но не чак толкова пикантен)
Начин на приготвяне:
1. Сварете телешките гърди, докато кръвта се отстрани. Нарежете на кубчета с големина около 2,5 х 2,5 см.
2. Нарежете ряпата и картофите на големи парчета и заделете.
3. Запържете пролетния лук и джинджифила в съда, в който ще готвите месото.
4. Добавете 1 консерва пилешки бульон. Добавете вода, докато покрие месото след бульона.
5. Добавете 4 с.л. сос хойсин.
6. Добавете сол, соев сос и сос от стриди на вкус.
7. Варете 1.5 часа на слаб огън, като изгребвате отделилата се мазнина на повърхността.
8. Добавете ряпата и картофите и варете още половин час.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ