Телешки стек в бекон с брускета и соеви кълнове
Телешко и свинско, покрити със зеленчуци и фокача.
Необходими продукти:
- 1 телешки стек
- 2 резена шарен бекон
- 2 зрели домата, нарязани на кубчета
- 1 скилидка чесън, фино нарязан
- 100 мл зехтин Еxtra virgin
- 1 ч.л. балсамов оцет
- нарязан розмарин
- 300 г соеви кълнове, с почистени краища
- сол, пипер и светъл соев сос
- фокача
Начин на приготвяне:
1. Овкусете месото със сол и пипер, след това го оставете в хладилника за около час.
2. Развийте резените бекон и ги увийте около стека, като подпъхнете краищата отдолу.
3. Запечете на силен огън увитото месо и запазете соковете от тигана, за потапяне на готовата фокача преди сервиране.
4. Изпечете месото в загрята предварително фурна на 190°С за 12 мин. или до желаната готовност.
5. Смесете чесъна, доматите, зехтина, балсамовия оцет, солта, пипера и розмарина и оставете да престоят 10 мин.
6. Запържете соевите кълнове в светлия соев сос.
7. Поднесете месото, покрито със соеви кълнове, а като гарнитура добавете полятата със соса от запичането на телешкото фокача, хубаво покрита с овкусените домати.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ