Регистрация

Костен мозък а ла Хендерсън

Костен мозък а ла Хендерсън
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 7577

Кости с мозък, препечени филийки и салата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 - 12 говежди кости с мозък  или около ~ 4 кг
  • 1 ½ ч.л. зехтин
  • 2 / 3 с.л. лимонов сок
  • 2 ч.л. каперси
  • 1 ч.ч. магданоз, цели листа или грубо нарязан
  • 1 голяма глава лук, ситно нарязана
  • 4 - 8 тънко нарязани филии препечен хляб
  • едра морска сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 230 С.

2. Наредете костите върху покрита с фолио тавичка и ги запечете за 15 минути. Проверете с нож, който трябва лесно да влиза в костния мозък, без той да се отделя от кокала.

3. Междувременно смесете зехтина и лимоновия сок в малка купа. Пригответе от магданоза, нарязания лук и каперсите салата и запечете филийките хляб.

4. Точно преди да е готов костния мозък, овкусете салатата.

5. Сервирайте в големи чинии, в които сте наредили костния мозък, препечените филийки, салатата и морската сол. Ястието се консумира като се прехвърля част от костния мозък върху препечената филийка, наръсва се със солта и се покрива със салатата.

 


Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта