Костен мозък а ла Хендерсън
Кости с мозък, препечени филийки и салата.
Необходими продукти:
- 8 - 12 говежди кости с мозък или около ~ 4 кг
- 1 ½ ч.л. зехтин
- 2 / 3 с.л. лимонов сок
- 2 ч.л. каперси
- 1 ч.ч. магданоз, цели листа или грубо нарязан
- 1 голяма глава лук, ситно нарязана
- 4 - 8 тънко нарязани филии препечен хляб
- едра морска сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 230 С.
2. Наредете костите върху покрита с фолио тавичка и ги запечете за 15 минути. Проверете с нож, който трябва лесно да влиза в костния мозък, без той да се отделя от кокала.
3. Междувременно смесете зехтина и лимоновия сок в малка купа. Пригответе от магданоза, нарязания лук и каперсите салата и запечете филийките хляб.
4. Точно преди да е готов костния мозък, овкусете салатата.
5. Сервирайте в големи чинии, в които сте наредили костния мозък, препечените филийки, салатата и морската сол. Ястието се консумира като се прехвърля част от костния мозък върху препечената филийка, наръсва се със солта и се покрива със салатата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ