Регистрация

Телешки ребра по корейски

Телешки ребра по корейски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4660

Телешко в марината за типично корейско галби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2.25 кг телешки ребра
  • ½ чаша соев сос
  • ¼ чаша сусамово олио
  • 2 супени лъжици оризов оцет
  • 1 чаена лъжичка черен пипер
  • 3-4 обелени моркова на парченца о/о 5 см
  • 8-10 дребни червени картофа, измити и на половинки
  • 8-10 обелени дребни лукчета
  • 5-6 обелени скилидки чесън, цели
  • 4-5 парченца захаросан джинджифил

Начин на приготвяне:

1. Почистете мазнината от ребрата и изплакнете със студена вода. В най-дебелите части направете напречни разрези. 

2. Сложете голяма тенджера на средно силен огън и запечете всяко парче от всички страни. След това поставете всичките ребра на дъното на тенджерата и напълнете със студена вода, колкото да покрива месото. Когато водата заври, намалете огъня и оставете да къкрят около 30-45 минути. 

3. В малка купичка смесете половин чаша соев сос, четвърт чаша сусамово олио, 2 супени лъжици оризов оцет и 1 чаена лъжичка черен пипер. Добавете този сос в тенджерата заедно с 3-4 обелени и нарязани моркови, 8-10 малки червени картофа, измити и на половинки, 8-10 обелени дребни лукчета, 5-6 скилидки чесън (почистени, но цели) и 4-5 парчета захаросан джинджифил. 

2. Оставете всичко това да къкри още час или докато месото е крехко. От време на време проверявайте яденето, разбърквайте и заливайте месото със соса.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (4)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта