Телешки ребра по корейски
Телешко в марината за типично корейско галби.
Необходими продукти:
- 2.25 кг телешки ребра
- ½ чаша соев сос
- ¼ чаша сусамово олио
- 2 супени лъжици оризов оцет
- 1 чаена лъжичка черен пипер
- 3-4 обелени моркова на парченца о/о 5 см
- 8-10 дребни червени картофа, измити и на половинки
- 8-10 обелени дребни лукчета
- 5-6 обелени скилидки чесън, цели
- 4-5 парченца захаросан джинджифил
Начин на приготвяне:
1. Почистете мазнината от ребрата и изплакнете със студена вода. В най-дебелите части направете напречни разрези.
2. Сложете голяма тенджера на средно силен огън и запечете всяко парче от всички страни. След това поставете всичките ребра на дъното на тенджерата и напълнете със студена вода, колкото да покрива месото. Когато водата заври, намалете огъня и оставете да къкрят около 30-45 минути.
3. В малка купичка смесете половин чаша соев сос, четвърт чаша сусамово олио, 2 супени лъжици оризов оцет и 1 чаена лъжичка черен пипер. Добавете този сос в тенджерата заедно с 3-4 обелени и нарязани моркови, 8-10 малки червени картофа, измити и на половинки, 8-10 обелени дребни лукчета, 5-6 скилидки чесън (почистени, но цели) и 4-5 парчета захаросан джинджифил.
2. Оставете всичко това да къкри още час или докато месото е крехко. От време на време проверявайте яденето, разбърквайте и заливайте месото със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ