Телешки ребра с картофи и моркови
Телешко с винен сос, зеленчуци и мащерка.
Необходими продукти:
- 2 кг телешки ребра с месо (насечени)
- 1 ч.ч. червено сухо вино
- 1 глава лук
- 3-4 скилидки чесън
- 2 клонки мащерка
- 2 дафинови листа
- сол и пипер на вкус
- 2 с.л. олио
- 2 с.л. брашно
- 2 с.л. балсамов оцет
- 2 ч.ч. телешки бульон
- 6 картофа
- 2 големи моркова
- 2-3 стебла целина
- пресен магданоз за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа смесете червеното вино, наситнените лук и чесън, клонка мащерка, дафиновите листа, сол и пипер. След това поместете ребрата вътре като хубаво ги покриете с маринатата. Приберете в хладилник за няколко часа до денонощие.
2. Извадете ребрата от маринатата и ги запържете в сгорещеното олио от всички страни само колкото да се запечатат. Добавете и брашното и щом започне да потъмнява, прехвърлете съдържанието на тигана в тава. Прецедете маринатата и залейте с нея ребрата отгоре. Добавете оцета и втората клонка мащерка.
3. Залейте с бульона, завийте с фолио или поставете капак и гответе на 160 градуса за 3:30 часа.
4. Картофите, морковите и целината нарежете на полумесеци. След като времето за готвене на бавен огън е изминало, добавете върху месото зеленчуците, поръсете със сол и отново завийте с фолио. Оставете да се готвят за 30 минути на 180 градуса. След това развийте фолиото и гответе още 10-тина минути - докато картофите са напълно готови.
5. Поднесете с поръска от пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ