Телешки гювеч с картофи, чушки и домати
Зимно ястие от печени телешки ребра със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 800 г телешки ребра (все пак да има и месце по тях)
- 4 големи или 6 по-малки картофа
- цели домати от консерва или буркан
- 4 зелени или червени чушки или микс (може и печени)
- сол
- черен пипер
- кубче телешки бульон
- чубрица
- мащерка
- кимион
- 100 мл червено вино
Начин на приготвяне:
1. Сварете хубаво телешките ребра докато месото започне да се отделя от костта по крайщата.
2. Сварете картофите докато ципата им започне да пада при издърпване. Може да са леко сурови, защото след това ще се пекат. Само внимавайте да не ги преварите.
3. В земен гювеч смесете картофите, нарязани на кубчета, доматите – обелени и накъсани на парчета, чушките и подправките. Размедете хубаво – най добре с ръце.
4. Заровете ребрата в зеленчуците и отгоре изсипете виното.
5. Печете в предварително загрята на 250 градуса фурна около 35-40 мин. След това можете да махнете капака на гювеча и да запечете за още 10 мин. Ако го предпочитате по-крехко и без коричка – не допичайте.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ