Печени картофи по селски
Картофи на фурна с кожички и апетитна коричка.
Рецептата е на един мой приятел от агитката на Локомотив София. Въпросния Булгаран е уникален купонджия и бохем. Бях на парти у тях и той спретна тези лесни за приготвяне и много вкусни картофи – стават както за гарнитура, така и за мезе на бирата с приятели.
Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- сол на вкус
- 100-200 г брашно
- 100 мл олио
Начин на приготвяне:
Измивате картофите хубаво с вода без да ги белите. Както са с кората, ги режете на тънки филии. Редите ги в голяма тава по отделно всяко парче - трябва да има разстояние между тях, а не да бъдат просто изсипани в съда. Поръсвате със сол на вкус и поливате леко с олио. Последно поръсвате с брашното обилно. Така печете в средата на фурната за 1 час на 220 градуса.
Приятен апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ