Регистрация

Тварожная бабка - украински чийзкейк



Тварожная бабка - украински чийзкейк
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 1164

Сладкиш с грис, бити белтъци и извара.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бърз за приготвяне сладкиш от украйна показва Ути Бъчваров, като приготвя кейк без брашно, но с грис, извара, стафиди и яйца. Идеята е подходяща за закуска или десерт и търпи допълнително подслаждане при поднасяне с мармалад или топка сладолед.

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се разбиват със захар, добавя се масло, ванилия и стафиди. Следва да се обедини сместа с извара и да се превърне в крем. Белтъците се бият на сняг и се добавят в крема заедно с лимонова кора и грис. Дотук - цялата работа се върши от миксера. Остава финалът.

Фурната се загрява на 180 градуса, тава за сладкиш се маже с масло и се поръсва с грис. Сместа се изсипва в нея и се пъхва да се изпече за около 35 минути. А после е ред на насладата.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта