Тварожная бабка - украински чийзкейк
Сладкиш с грис, бити белтъци и извара.
Бърз за приготвяне сладкиш от украйна показва Ути Бъчваров, като приготвя кейк без брашно, но с грис, извара, стафиди и яйца. Идеята е подходяща за закуска или десерт и търпи допълнително подслаждане при поднасяне с мармалад или топка сладолед.
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се разбиват със захар, добавя се масло, ванилия и стафиди. Следва да се обедини сместа с извара и да се превърне в крем. Белтъците се бият на сняг и се добавят в крема заедно с лимонова кора и грис. Дотук - цялата работа се върши от миксера. Остава финалът.
Фурната се загрява на 180 градуса, тава за сладкиш се маже с масло и се поръсва с грис. Сместа се изсипва в нея и се пъхва да се изпече за около 35 минути. А после е ред на насладата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ