Регистрация

Кекс с праскови и извара

Кекс с праскови и извара
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 4571

Плодове и ядки "надничат" от вашия десерт.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ кг брашно
  • 25 г прясна мая
  • ½ ч.ч. + 2 с.л. захар
  • 1 пакетче ванилена захар
  • 2 яйца
  • 1 белтък
  • ½ пакет ванилов пудинг
  • 100 г масло
  • ½ ч.ч. мляко
  • 250 г праскови
  • филирани бадеми
  • натрошен шам фъстък

Начин на приготвяне:

1. Смесете маята с ½ чаша вода, 1 ч.л. захар и 1 с.л. брашно. Оставете настрани на топло място и изчакайте докато удвои обема си.

2. Смесете размекнатото масло с ½ чаша захар и 1 яйце до получаването на гладка смес.

3. Пресейте брашното, прибавете щипка сол и добавете сместа с маята, плюс ½ чаша мляко и маслената смес.

4. Разточете гладко и еластично тесто. Оставете го настрани за 1 час (би трябвало за това време да удвои обема си). Разточете го повторно и отново го оставете настрани.

5. Междувременно смесете изварата с 1 яйце, ванилената захар и пудинга на прах.

6.Измийте и обелете прасковите, отстранете костилката и ги нарежете на кубчета.

7. Разточете тестото на правоъгълник 40 х 50 см. Намажете листа с изварената смес, наредете отгоре прасковите. Навийте тестото на руло и го прехвърлете в кръгла тавичката за печене.

8. Намажете рулото с белтъка, наръсете го с филираните бадеми и шам фъстъка и 2 с.л. захар.

9. Запечете го в предварително загрята на 180 С фурна за около 60 минути до златисто.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта