Тайландско пиле с фъстъци
Пилешки гърди с кокосово мляко и фъстъчено масло.
Необходими продукти:
- джинджифил
- 3 скилидки чесън
- 1 с.л. къри паста
- 1 с.л. рибен сос
- 1 консерва кокосово мляко
- 3 с.л. фъстъчено масло
- 1 с.л. кафява захар
- няколко шушулки аспержов боб
- връзка зелен лук
- 600-700 г пилешки гърди
- фъстъчено олио или зехтин
Начин на приготвяне:
1. Нарежете гърдите на филийки и заделете в купа.
2. Настържете джинджифила и го сложете заедно със сока му при пилешкото.
3. Нарежете чесъна фино и го сложете в купата с пилешкото.
4. Добавете чили пастата и разбъркайте. Оставете да се маринова достатъчно дълго.
5. Нарежете зеления лук на парчета от по 2 см.
6. Сгорещете олио в уока, запържете зеления лук и разбърквайте около минута. Заделете.
7. Смесете кокосовото мляко, фъстъченото масло, кафявата захар и рибения сос в блендер.
8. Запържете маринованото пилешко в уока, като добавите още фъстъчено олио, ако е необходимо.
9. Прибавете сместа с кокосово мляко.
10. Сложете аспержовия боб и оставете да омекне, но без да завира сместа.
11. Поднесете с варен ориз и украсено със зеления лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ