Сьомга с лимон върху спагети с босилек
Печени филета от сьомга с гарнитура.
Необходими продукти (за 2 порции):
- готови спагети с босилек или с каквито други спагети разполагате
- 240 г сьомга
- шепа грах
- праз лук, нарязан на жулиен
- червена чушка камба, нарязана на жулиен
- пресен лимонов сок
- морска сол за готвене и току-що смлян черен пипер
- зехтин
- масло
Начин на приготвяне:
1. Поръсете сьомгата обилно със сол и черен пипер. Печете рибата на скара, докато стане наполовина готова.
2. През това време загрейте голяма тенджера, пълна със солена вода и сварете спагетите. Изцедете ги и ги оставете някъде на топло, ако рибата все още не е готова за сервиране.
3. Загрейте зехтин и масло в тиган и запържете праз лук, грах и чушката камба.
4. Разбъркайте зеленчуците със спагетите и сложете рибата върху тях. Изстискайте обилно количество лимонов сок отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ