Лятна здравословна салата със сьомга
Изненадващо лесно можете да си направите разкошна рибена салата.
Необходими продукти:
- 4 хубави парчета прясна сьомга (с кожата)
- черен пипер, морска сол и зехтин за намазване
- пресни зеленчуци за салата
- бланширан зелен боб
- тъкно нарязана репичка
- обелени домати
- нарязан пресен лук
- ленти от краставица
- листа босилек и кориандър
- листа от бейби салата
За дресинга:
- зехтин
- босилек
- магданоз
- сол
- пипер
Начин на приготвяне:
Това е една лесна и здравословна рецепта, за която не са необходими специални кулинарни умения. Начинът на поднасяне я прави по-специална, но и той не е труден за постигане.
Сьомгата може да се яде гореща, топла или студена - зависи как я предпочитате.
Дресинг:
1. Смесете в блендер подправките до получаване на хубава каша. Оставете да отпочине преди да използвате.
Салатата:
1. Просто намажете сьомгата със зехтина и подправките и я запечете в тиган за около минута-две от всички страни. Оставете в топлия тиган на изключен котлон, за да се досготви и за да остане сьомгата сочна отвътре.
2. Подредете малки порции от салатните продукти върху сьомгата в чиния.
3. Сипете малко дресинг върху всичко това.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ