Сьомга с картофи и сметана
Картофен пай с риба, сметанов сос и масло.
Бон Апети
Излъчен на 02.03.2017
Правим си рибен пай с "най-българската" риба - сьомга. Първо сваряваме килограм стари картофи, като най-добре да си вземете червени. Е, и с жълти ще се получи ястието. После картофите нарязваме на шайби. Следва да изтъним филетата риба и да запържим лук в масло. Приготвяме си и наситнен копър, както и смесваме животинска незаквасена сметана с яйца. На финала правим няколко филии хляб на трохи в чопъра и си подготвяме сол и бял пипер.
Сега преминаваме към сглабянето на ястието. Намасляваме неголяма тавичка и на дъното й подреждаме картофени шайби. Овкусяваме със сол и пипер. Следва да сложим част от лука, после да подредим рибни филета и да поръсим с наситнен копър и отново да посолим и опиприм. Повтаряме действието до изчерпване на продуктите, като завършваме с картофен пласт. Отгоре заливаме със сметаната с яйца и поръсваме с хлебни трохи.
Остава да запечем за 40 минути и сме готови да хапваме.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ