Супа с телешко и маслини
Супа с месо, кисели краставички и сметана по руска рецепта за солянка.
Необходими продукти:
- 2 кисели краставички
- 1 глава лук
- 1,2 литра телешки бульон (можете да разтворите в кипяща вода 3-4 сухи кубчета, ако не разполагате с оригинален бульон)
- 2 с.л. доматено пюре
- 2 с.л. растителна мазнина
- 12-15 черни маслини без костилки
- 200 грама месо по избор - най-добре става с шунка или бекон, но можете да използвате и част от телешкото, което сте варили в бульона
- 4-5 парчета лимон, сметана, крутони
- подправки - сол, черен пипер и др. подправки по желание
Начин на приготвяне:
1. Нарежете киселите краставички и лука на малки кубчета.
2. Кипнете телешкия бульон.
3. Сгорещете мазнината, добавете в нея кубчетата наситнени зеленчуци и ги залейте с доматеното пюре. Сипете няколко лъжици от бульона и затворете под капак да се готвят за 10-тина минути.
4. Изсипете съдържанието на тигана при бульона. Добавете нарязаните на хапки месо и маслините и оставете да се готви 10-15 мин. Преди да сервирате, опитайте на вкус и добавете подправки при необходимост.
5. Поднесете с резен лимон, сметана, крутони или наситнени зелени подправки по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ