Пикантна телешка супа с китайски спагети
Супа с телешко, лук и кориандър.
Необходими продукти:
- 2 телешки филета
- 300 г пресен рамен/китайски спагети с яйце
- 4 стръкчета зелен лук
- половин глава червен лук
- шепа соеви кълнове
- шепа кориандър
- 1 с.л. сос терияки
За течността:
- 1.5 л пилешки бульон
- 3 с.л. чили сос
- 5 с.л. тайландски рибен сос
Начин на приготвяне:
1. Смесете чили соса и рибения сос в купа.
2. Загрейте пилешкия бульон в тенджерка и прибавете сместа от сосовете.
3. Нарежете фино зеления лук и чилито на ленти. Фино нарежете и червения лук на полумесеци.
4. Разпределете спагетите в две големи купи за супа.
5. Кипнете вода и бланширайте соевите кълнове за 30 секунди. Отцедете и изплакнете със студена вода.
6. Разпределете соевите кълнове, чилито и лука по купите.
7. Леко намажете месото с олио. Запържете на силен огън за 2 мин. от двете страни. Натопете в терияки соса. След това покрийте и оставете да престоят 2 мин.
8. Нарежете месото на тънки ленти и го разделете в двете купи и покрийте с нарязан зелен лук.
9. Изсипете с черпак супата отгоре, украсете с кориандър и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ