Супа с колбас и топено сирене
Супа с шунка или бекон в сос от зеленчуци и топено сирене.
Необходими продукти:
- 300 г колбас по желание (шунка, бекон, пушено или варено пилешко, салам)
- 300 г топено сирене (опитайте и с триъгълничетата - става страхотно)
- 300 г картофи
- 2 моркова
- 1 глава лук
- 2 с.л. растителна мазнина за пържене
- 3 кубчета бульон, разтворени в 1,8 литра вода
- сол, черен, червен и лют пипер на вкус
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Обелете и измийте картофите, нарежете ги на кубчета и ги кипнете в разтворения бульон.
2. Лука обелете и наситнете, морковите измийте и нарежете на малки кубчета. Сгорещете растителната мазнина и пържете в нея първо само лука и след като започне да потъмнява, добавете и моркова. Гответе няколко минути като разбърквате.
3. Изсипете запръжката в бульона с картофите щом картофите омекнат.
4. Оставете да къкри няколко минути докато нарежете колбаса и го изсипете в тенджерата. Изчакайте още 2-3 минути и добавете топеното сирене, като се опитате да го нарежете на кубчета или с лъжица да го порцирате.
5. Разбърквайте докато топеното сирене се превърне в част от бульона. Текстурата е уникално вкусна. Опитайте и добавете подправки на вкус.
6. Сервирайте с наситнен пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ