Супа от праз и бекон
Лучена супа с месо и ориз.
Необходими продукти:
- 2 тънки стръка праз
- 100 г бекон или пушени гърди
- 1 глава лук
- 1 морков
- 100 г пъщарнак
- 1 дафинов лист
- 4-5 с.л. олио
- ½ ч.л. джинджифил
- 1 с.л. брашно
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 с.л. доматено пюре
- 100 г ориз
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязвате на дребно лука, пащърнака и моркова и ги запържвате в олиото. Към тях прибавяте брашното и червения пипер и запържвате с тях още 1 мин. Сипвате към сместа и литър и половина вода и така къкри 15 мин. След което добавяте нарязания на шайби праз лук, ориза и бекона, който сте нарязали на парчета с големината на празия лук. Добавяте дафиновия лист и доматеното пюре. С тези продукти супата къкри още 10 мин. Посолявате на вкус непосредствено преди да се свали от котлона.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ