Лучено-чеснова супа
Супа с много подправки и шери.
Необходими продукти:
- червен лук
- пресен лук
- чесън
- мащерка
- доматено пюре
- шери
- телешки бульон
- пилешки бульон
- морска сол
- пипер
- бахар
Начин на приготвяне:
1. В чугунен съд разтопете масло на средна температура и сложете накълцания чесън и нарязания лук. Разбърквайте от време на време докато лука се карамелизира, а чесъна се разтопи – около 1 час.
2. Деглазирайте тигана с шерито като отстранявате всички покафенели парченца с ръба на дървена лъжица.
3. Добавете доматеното пюре, телешкия и пилешкия бульон и оставете да къкри за 20 минути.
4. Добавете мащерката, сол и пипер на вкус и сипете с черпак в купички, поставени в тава за печене.
5. Сложете отгоре големи крутони, запържени в масло и нарязан на ситно магданоз.
6. Печете на 250 градуса или варете за кратко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ