Регистрация

Лучено-чеснова супа

Лучено-чеснова супа
Средно   |   Порции 2-6   |   Видяна: 2885

Супа с много подправки и шери.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   червен лук
  •   пресен лук
  •   чесън
  •   мащерка
  •   доматено пюре
  •   шери
  •   телешки бульон 
  •   пилешки бульон
  •   морска сол
  •   пипер
  •   бахар

Начин на приготвяне:

1. В чугунен съд разтопете масло на средна температура и сложете накълцания чесън и нарязания лук. Разбърквайте от време на време докато лука се карамелизира, а чесъна се разтопи – около 1 час.

2. Деглазирайте тигана с шерито като отстранявате всички покафенели парченца с ръба на дървена лъжица.

3. Добавете доматеното пюре, телешкия и пилешкия бульон и оставете да къкри за 20 минути.

4. Добавете мащерката, сол и пипер на вкус и сипете с черпак в купички, поставени в тава за печене.

5. Сложете отгоре  големи крутони, запържени в масло и нарязан на ситно магданоз.

6. Печете на 250 градуса или варете за кратко.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта