Странен омлет с гъби и шунка
Гъст омлет без сирене - с масло, колбас и гъби.
Необходими продукти:
- 250 г гъби (опитайте с различни водове или пък ползвайте традиционните печурки)
- 30 г масло
- 3 яйца
- 100 г шунка или бекон
- 1 с.л. брашно
- сол, червен, черен и лют пипер на вкус
- листенце магданоз или босилек за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Почистете гъбите хубаво и ги нарежете на кубчета. Ако слагате пачи крак - по-добре ги използвайте цели - получава се много красиво.
2. Сгорещете маслото и сложете гъбите да се готвят в него, като подправите на вкус. Разбърквайте периодично. Най-добре използвайте тиган с огнеупорна дръжка или си пригответе тавичка за допичане, ако се наложи да обръщате омлета.
3. Разделете белтъците от жълтъците на яйцата. Белтъците разбийте на пяна, а жълтъците разбийте с брашното. После обединете двете смеси.
4. Нарежете колбаса на кубчета, изсипете при гъбите и отгоре залейте с яйцата. Оставете да се готви докато ръбовете станат златни.
5. Ако предпочитате омлета по-рохък, можете да сервирате. Ако искате да е хубаво изпечен, гответе на 180 градуса в предварително загрята фурна за още 5-8 минути.
6. Сервирайте украсен със зелени листенца и салата за гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ