Регистрация

Тексаски бъркани яйца с бекон и гъби



Тексаски бъркани яйца с бекон и гъби
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2168

Американски омлет с колбас, сирене, гъби и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ценна рецепта за омлет от роднина, живял в Тексас, ни споделя кулинарната влогърка Диди, която готви бъркани яйца със сирене и зеленчуци. Колкото и да се спазва написаната рецепта, е трудно да се предположи, че в американска храна присъства бяло сирене, но пък изглежда вкусно именно с него. Методът на направа на това питателно основно е доста по-различен от приготвянето на обикновени бъркани яйца, затова видеото ни дава полезни насоки за идеално справяне в кухнята.

Първо в растителна мазнина се запържват наситнени лук и зелени чушки. След като омекнат добре, се прибавят гъби на тънки полумесеци, а малко след тях и пушен бекон на кубчета. Оставят се продуктите (но не безнадзорно) да покъкрят още малко в тигана, а през това време в купа с натрошеното сирене (вместо него можете да опитате и с кашкавал) се счупват яйцата. Сместа се разбива деликатно и с нея се залива съдържанието на тигана. Тук Диди пропуска да каже, че се добавят подправки на вкус. По тексаски можете да сложите лют сос, а по български - сол, черен, червен и лют пипер, пък и малко чубричка. След това бъркате до желаната готовност на яйцата. Помнете, че леко рохки, са по-вкусни, а и по-добре се връзват с хляб, който си трябва за едно стойностно засищане.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта