Омлет с кренвирши и сирене
Кренвирши и ементал се гмуркат в традиционното яйчено ястие.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 4 малки кренвирша или 2 обикновени
- около 50 г сирене ементал
- черен пипер
- индийско орехче
- мляко
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Нарежете сиренето и кренвиршите.
2. Счупете яйцата в купа.
3. Сложете малко олио в тиган и го сгорещете.
4. Добавете щипка индийско орехче, малко мляко и щедро количество черен пипер при яйцата и разбийте хубаво.
5. Изпържете за кратко кренвиршите в тигана.
6. Добавете нарязания ементал в купата с яйцата и изсипете при кренвиршите.
7. Когато омлетът започне да се стяга, го прегънете леко, така че течната част също да се изпържи.
8. Поднесете със студена бира.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ