Стек от тофу с доматена салца
Лесно | Порции 1
| Видяна: 1825
Пържено тофу със зеленчуков сос.
Необходими продукти:
- 2 големи парчета твърдо тофу
- 1 домат, нарязан на кубчета
- 1 глава бял лук, нарязан на кубчета
- 1 скилидка чесън, фино нарязан
- 1 шепа магданоз, нарязан
- 3 с.л. сладък соев сос
- 1 с.л. сладък чили сос
- 3 с.л. зеленчуково олио
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олио в тиган за пържене и запържете тофуто до златисто-кафяво, след което го сложете в чиния.
2. В същия тиган изпържете лука, чесъна и домата, докато доматът започне да се изпарява - около 2 мин.
3. Прибавете соевия сос и сладкия чили сос, проверете дали е необходимо още за овкусяване. Накрая сложете магданоза и върнете тофуто в тигана.
4. След като се стопли с всичко останало, извадете тофуто и го сложете в чиния. Покрийте с доматената салца и украсете с листа магданоз.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 15-20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ