Тофу на пара
Лесно | Порции 2
| Видяна: 2902
Меко сирене със сос от стриди, лук и кориандър.
Необходими продукти:
- 300 г меко тофу
- 1 ч.л. сос от стриди
- 1 ч.л. нарязан зелен лук/скалион
- 1 ч.л. нарязан пресен кориандър
- 1 ч.л. пържен чесън с олио
- половин ч.л. сусамово олио
- 1 с.л. мирин (сладко оризово вино)
- 2 с.л. соев сос
- шипка бял пипер
Начин наприготвяне:
1. Нарежете тофуто на хапки и го сгответе на пара на средна температура за 8-10 минути. Излейте излишната течност. Разбъркайте останалите съставки и с лъжица изсипете над тофуто. Сервирайте с бял ориз.
Най-важните съставки
бял пипер, зелен лук, кориандър, лук скалион, олио, оризово вино, соев сос, сос от стриди, сусамово олио, тофу, чесън
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ